AfterWork med presentation och bildvisning av konstnären Jan Anders ”Jatte” Eriksson.
Om du har betalat »medlemsavgift senast 31 januari är du med i utlottning av en ”Helggourmetpåse” från Hemmagastronomin!

Arr: Luleå Konstförening
När: 21 februari 2020 kl 17:15 – 18:00
Restaurang öppen från kl 16:00
Var: Kulturcentrum »Ebeneser
För: Alla intresserade!
Hur: Fritt inträde
Mer:

15/2-11/3 – 2020 kan Jattes konst ses på Galleri Lindbergs i Luleå.
Så här skriver Jan Anders ”Jatte” Eriksson själv om sitt konstnärsskap:

Jag är född och uppväxt i byn Södra Harads vid Luleälven i Norrbottens inland. Nu bor jag vid samma älv åtta mil söderut. Minnen av otaliga resor, fjällvandringar, kanotfärder och andra strövtåg i Norrbottens (o)bygder och landskap sätter tydliga spår i mitt måleri. Men det handlar inte om avbildade landskap.  En målnings framväxt fungerar bäst för mig när jag närmar mig ett drömtillstånd. När det nyktra och intellektuella sätts på undantag för mer intuitiva och dunkla krafter. Bilderna blir då, som i den verkliga drömmen, en bearbetning av hela tillvaron. Så småningom – om man anser det mödan värt – kan man närma sig bilderna med det så kallade förnuftet, försöka ”förstå” dem. Förhoppningsvis når man inte helt fram eftersom ”en genomskådad bild är död”.

Jan Anders ”Jatte” Eriksson
»jatte.se