Föredrag, rockmusik, mingel och erfarenhetsutbyte i skärgårdsmiljö

Arr:   Svartöstadens Hembygdsförening
och  Luleå Konstförening
När:   Torsdag 8 aug 2019
Var:   Klubbvikens Havsbad
Hur:  Föranmälan/betalning
senast 5 aug 2019
För:   Medlemmar i respektive förening

Torsdagen den 8 augusti kommer Svartöstadens Hembygdsförening tillsammans med Luleå Konstförening att genomföra en Kulturresa i Luleå skärgård.

Vi åker (kl 10.30) med Stella Marina från Södra hamnen i Luleå och landar så småningom (kl 11.15) i Klubbvikens Havsbad.

Där äter vi (kl 11.30) stekt strömming med potatismos, lingonsylt med bröd, dryck och en sällsynt god dessert.

”Om vädret tillåter håller vi till i ett stort tält och om vädret inte tillåter håller vi till på den övre våningen i Klubbvikens Havsbads restaurang”.

Efter den exklusiva skärgårdslunchen kommer undertecknad att ge en kort information om Svartöstadens Hembygdsförening och berätta om syftet med kulturresan. Och presentera och påannonsera dagens musikaliska artist.

”Max Aldrin utsågs 1958 till Luleås Rockkung. Med det klassiska artistnamnet Little Max. Och eftersom han aldrig abdikerat så innebär det i praktiken att han regerar fortfarande”.

Luleå Konstförenings ordförande Kent Ögren informerar om Luleå Konstförening och den årliga traditionen ”Konst i det gröna” på Gültzauudden. Han kommer även att ge sin syn på konstens betydelse i samhället och för honom.

Finns det intressanta och tänkbara samarbetsformer mellan våra föreningar? Har vi haft något särskilt lyckat evenemang som skulle kunna ske i samverkan?

Hemresan sker kl 15.30 med Stellan Marina. Åter Luleå kl 16.15.

Pris: 250 kr (medlem), 350 kr (icke medlem) i någon av dessa föreningar

Anmälan till Kerstin Bergström tel 0920-25 58 60, 070-231 69 50

Sedan betalar Ni (och uppger namn) till pg 53 32 23-4

Anmälan och betalning (som är bindande) senast den 5 augusti.

MYCKET VÄLKOMMEN!

Kenneth Strömberg (reseledare)  – Tel 070-568 91 60