Föredrag, rockmusik, mingel och erfarenhetsutbyte i skärgårdsmiljö

Arr:   Svartöstadens Hembygdsförening och  Luleå Konstförening
När:  Torsdag 8 aug 2019
Var:  Klubbvikens Havsbad
Hur:  Föranmälan/betalning senast 5 aug 2019
För:  Medlemmar i respektive förening
RefReferat från resan

Torsdagen den 8 augusti genomförde Svartöstadens Hembygdsförening tillsammans med Luleå Konstförening att genomföra en Kulturresa i Luleå skärgård.

Avfärd kl 10:30 med Stella Marina från Södra hamnen i Luleå. Ankomst ca kl 11:15 till Klubbvikens Havsbad.

Lunch kl 11:30 med stekt strömming med potatismos, lingonsylt med bröd, dryck och en sällsynt god dessert.

Information om Svartöstadens Hembygdsförening och berätta om syftet med kulturresan. Och presentera och påannonsera dagens musikaliska artist Max Aldrin som 1958 utsågs till Luleås Rockkung. Med det klassiska artistnamnet Little Max. Och eftersom han aldrig abdikerat så innebär det i praktiken att han regerar fortfarande”.

Information av Luleå Konstförenings ordförande Kent Ögren om föreningen, inklusive den årliga traditionen ”Konst i det gröna” på Gültzauudden, och sin syn på konstens betydelse i samhället och för honom.

Samtal om det finns det intressanta och tänkbara samarbetsformer mellan våra föreningar?
Har vi haft något särskilt lyckat evenemang som skulle kunna ske i samverkan?

Hemresan kl 15:30 med Stellan Marina. Åter Luleå ca kl 16:15.

Pris: 250 kr (medlem), 350 kr (icke medlem) i någon av dessa föreningar

Reseledare var Kenneth Strömberg