Verksamhet

Såsom beskrivs i stadgarna, är Luleå Konstförenings syfte är att “väcka, underhålla och öka intresset för bild och form”.

Under verksamhetsåret köper föreningen in konstverk från lokala konstnärer som sedan lottas ut i ett Konstlotteri under efterföljande år i samband med föreningens årsmöte (normalt i mars månad).

Varje år i slutet av juli arrangerar föreningen Konst i Det Gröna där konstnärer bokar utställningsplats (rabatterat för föreningens medlemmar), visar upp och säljer sina alster. Besökare får möjlighet att prata med konstnärerna och köpa deras alster. Besökarna, inte minst medföljande barn och ungdomar, kan även prova på olika konstformer.

Föreningen arrangerar även föreläsningar och enklare evenemang. Föreningens medlemmar får automatiskt inbjudningar till dessa evenemang och kan delta kostnadsfritt eller till förmånliga villkor. Föreningen bevakar även konst- och kulturhändelser i regionen och nationellt och har möjlighet att göra grupparrangemang för att underlätta medlemmarnas deltagande i dessa.

• Designprojektet TANKAR I PAPPER

Tankar i Papper 2019-02-21

I designprojektet “TANKAR I PAPPER”, har elever på Sunderby Folkhögskola jobbat tillsammans med Smurfit Kappa. Resultatet  presenteras 21/2 och ställs ut  21/2-17/3

Arr:  Sunderby Folkhögskola
När:  Vernissage 21/2
Utställning: 21/2-17/3
Var:  Sunderby Folkhögskola »Karta
För:  Alla
Hur:  »Folkhögskolan/Gallery Y (mer…)

Katarina Fallholm 2019-02-08

“Musik, Konst & Design – mitt syre”
Katarina Fallholm berättar om sin
kreativitet och visar sin kollektion

Arr:    Luleå Konstförening
När:   8 februari 2019 kl 17:30
Var:   Kulturcentrum Ebeneser  »Karta
Hur:  Fri Entré
Mer:  »Ebeneser  (bordsbokning mm)

• Beslutsmöte

Årsmöte 2019-03-26

Årsmötet styrs i grunden av föreningens
»stadgar. Medlemmar kan föreslå att
ytterligare ärenden skall tas upp

Arr:  Luleå Konstförening
När:  26 mars 2019   »Tider
Var:  IOGT, Köpmantorget, Luleå  »Karta
För:  Registrerade aktiva medlemmar
Mer:  »Årsmöte 2019

• Konst i Det Gröna 2017

Konst i Det Gröna 2019-07-27

Visning och försäljning av konst.
Besökare kan prova olika konstformer.
Konstdiskussioner och mingel

Arr:   Luleå Konstförening
När:   27-28 juli 2019 (lör-sön)
Var:   Gülzauudden, Luleå  »Karta